Румен Петков изпраща в прокуратурата скандално предизборно споразумение
Румен Петков изпраща в прокуратурата скандално предизборно споразумение / archiv.DarikNews
Румен Петков изпраща в прокуратурата скандално предизборно споразумение
49619
Румен Петков изпраща в прокуратурата скандално предизборно споразумение
  • Румен Петков изпраща в прокуратурата скандално предизборно споразумение

Депутатът от левицата, Румен Петков предостави на вниманието на журналистите в Плевен предизборно споразумение за коалиционно участие на политическа партия Единна Народна Партия и политическа партия ГЕРБ. "Споразумението е уникално по своя характер и в голяма степен дава яснота за това, какви техники са използвали тези партии в изборния процес", каза депутатът.
Документът е подписан между кандидата за кмет на община Главиница - Силистренско Хюсеин Хамди, издигнат от ЕНП и председателя на Общинския съвет на ГЕРБ в същата община, Рашко Стойчев.
"В споразумението, като член втори от точка първа - "Задължение на страните" е записано, че Хюсеин Хамди - кандидат за кмет на община Главиница от ПП "ЕНП", се задължава да признае всеки допълнителен глас, получен върху своя резултат на първи тур на Местни избори 2011 в община Главиница, за предоставен му от ПП "ГЕРБ", каза още Румен Петков и добави, че в член четвърти от точка три - "Местно самоуправление" пише: "в случай, че бъде избран за кмет, Хюсеин Хамди се задължава да предостави изпълнението на 70% от всички общински инфраструктурни проекти на лица, посочени от ПП "ГЕРБ".
Румен Петков обяви, че ще предостави предизборното споразумение на главния прокурор, защото според него "този документ има престъпен характер".