Румен Петков: Главният прокурор и Иван Искров трябва да бъдат арестувани
Румен Петков: Главният прокурор и Иван Искров трябва да бъдат арестувани / abv.press

Важно е българските граждани да запазят самообладание и да знаят, че банките са стабилни, въпреки главния прокурор и въпреки гуверньора. Въпреки тези хора, които се държат като откровени престъпници и откровени бандити. Това заяви Румен Петков - член на НС на АБВ. Той изрази недоверие към изнасяните от прокуратурата и ръководството на БНБ данни от началото на банковата криза у нас.

„А защо трябва да вярваме на прокуратурата, че има източване? Прокуратурата и гуверньорът на БНБ с нечуван апломб обявиха, че някой е изнесъл 206 млн. лв. в чували. Днес казват - не, не са изнесени 206 млн. лв. в чували, просто някой краде от 2011 г. досега. Защо трябва да им вярваме? Прокуратурата обяви, че се подготвя убийството на Делян Пеевски. На другия ден казаха - не бе, не се планира убийство. Ние сме сбъркали малко. Още кой в България вярва на този главен прокурор? Той се държи като мутра. Той се държи като джобно ножче на Делян Пеевски. Той се държи като инструмент на Ахмед Доган - за всички е видно. Така че тази прокуратура не може да разполага с доверието на никого".

Румен Петков посочи ДПС и БСП като съучастници на главна прокуратура и на БНБ в генерирането на банковата криза. „Тези две партии трябва да си отидат от сцената. Всеки, който гласува за БСП, гласува против парите и интересите си. Това трябва да е ясно на гражданите. Това са зависими хора. Това не е персонален въпрос. Тук въпросът е на морал или по-скоро на липсата на морал", коментира още Петков. Трябва да бъде арестуван главният прокурор, трябва да бъде арестуван гуверньорът на БНБ - Иван Искров, защото това са хората, които внесоха смут в банковата система, заключи бившият вътрешен министър.

В интервю за Off News Румен Петков коментира и кадровата политика на МВР - от 2013 година допреди 2-3 месеца, повечето директори на Областните дирекции на МВР са назначени като временно изпълняващи длъжността. Според него това означава, че главният секретар на МВР и ресорният министър целенасочено държат хората, които са съучастници в купуването на гласове и в опорочаване на изборите. „Точно заради това - за да могат да им кажат - приемаме нов закон и с този нов закон решаваме вие дали оставате или ви изхвърляме. Целта е да бъдат държани в зависимост - аз това съм го казал преди няколко месеца. Това не е откритие", коментира Петков.