Румен Петков: Днес е денят на провала на министър Павлова
Румен Петков: Днес е денят на провала на министър Павлова / archiv.DarikNews

Народният представител от левицата Румен Петков обяви пред журналисти днешния ден за Денят на провала на министър Лиляна Павлова. Той обясни, че към това заключение го е подтикнала липсата на каквато и да било почистваща техника по целия път от София до Плевен.

"От София до тук нямаше нито един камион или машина, която да се грижи за поддръжката на пътя, а от Правец до тук ситуацията е катастрофална", каза депутатът. Той сподели, че по пътя са срещнали само една "Виетнамка", но тя видимо не е опесъчавала още повече, че е била и без гребло.

Според Румен Петков, пътят нито е бил почистен, нито опесъчен. "Това практически поставя Централна Северна България в изолация. Такъв провал никой регионален министър - и то при не кой знае каква тежка обстановка, не е имал от 90-та година насам".

Според депутата сега следва да бъдат обвинени персонално някои ръководители на низови равнища от Агенция "Пътна инфраструктура", ще бъдат обвинени и фирми, на които са възложени по определени критерии задължения за поддържане на пътната инфраструктура в зимни условия.

"Основната вина е на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, защото това е въпрос на организация, на менажиране на процеса, на ежеминутна координация в различните звена", категоричен е Румен Петков, според когото е очевидно, че тази работа "е нещо по - различно от рязането на лентички".