Рок музиканти и Северняци излизат на пл.Възраждане в Новогодишната нощ
Рок музиканти и Северняци излизат на пл.Възраждане в Новогодишната нощ / archiv.DarikNews

В началото на декември започва поредица от събития, включени в Новогодишната програма на Община Плевен, съобщи пред медиите кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Първото от тях е запалването на светлините на Коледната елха пред сградата на общината като в церемонията ще се включат детски хор "Звъника" и детски ансамбъл "Нашенчета". Освен с празничните изпълнения, деца и родители ще бъдат зарадвани със заря, а за най-малките са предвидени и новогодишни подаръци. Запалването на светлините на Коледната елха ще се състои на 6 декември - Никулден от 17:00 часа пред сградата на Община Плевен.

Проф. Стойков изрази гордостта си от това, че по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници Плевенска филхармония, заедно с Общински хор "Гена Димитрова" ще изнесат концерт в зала "България" в столицата.
В него солисти ще бъдат Еделина Кънева и Орлин Горанов, а диригентската палка ще е в ръцете на Мартин Пантелеев. Концертът ще се състои на 7 декември - събота от 19:00 ч. в зала „България" - гр. София. Той ще бъде заснет и ще бъде излъчен по БНТ в дните около Новогодишните празници.

Специална програма е предвидена за отбелязването на 10-ти декември, която включва Тържествения ритуал, който ще се проведе от 11:00 ч. на пл. „Възраждане" и Празничен концерт с участието на солистите Елена Баръмова и Стоян Даскалов, Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова", който ще се състои от 12:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев".

Сред събитията в празничните дни преди Коледа и Нова година са 57-то издание на "Парад на модата", "Спортист на годината", "Бизнесмен на годината". Коледни концерти ще изнесат Общински духов оркестър на 16 декември от 18:00 часа в зала "Катя Попова" и Веселин Маринов - на 18 декември на пл. "Възраждане" от 18:00 часа.
На 18 декември от 19:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев"ще се състои и традиционният Коледен концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова".

Тази година Община Плевен ще зарадва плевенчани и гости на града с празнично посрещане на Новата година на площад "Възраждане".
Програмата в последните часове до настъпването на Новата 2014-та г. ще предложи изпълнения на плевенските групи "Takin, Heed" от 22:00 ч. и "Криминале" - от 23:00 часа. Приветствие на кмета, минути преди 00:00 часа и мощна заря ще отбележат настъпването на Новата 2014-та година. В първите минути Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" ще поздрави и прикани на пищно хоро всички гости на площад "Възраждане", а след тях музикантите от група "Диана Експрес"  ще зарадват плевенчани със своите хитове.

Водещ на програмата в Новогодишната нощ ще бъде актьорът Веселин Плачков.

31 декември, 22:00 часа, площад „Възраждане"