Ритуално измиха ръцете на най-опитната акушерка в АГ-Клиниката при УМБАЛ-Плевен
Ритуално измиха ръцете на най-опитната акушерка в АГ-Клиниката при УМБАЛ-Плевен / umbal.pleven

1 400 раждания за 2014 г. отчете Клиниката по акушерство и гинекология при УМБАЛ - Плевен по повод Деня на родилната помощ - 21 януари. С този резултат болницата запазва водещо място по раждания в Централна и Северозападна България.

Броят на новородените е с около 200 повече от миналата година. Причината е в обединените усилия на екипа на клиниката, категоричен бе началникът доц. Йордан Попов. 90 са двойките близнаци, 90% от които са родени в резултат на ин витро.
Запазва се и тенденцията в Университетската клиника да се концентрират най-тежките случаи от района на Централна, Северна и Северозападна България.

Денят на родилната помощ бе отбелязан с ритуално измиване на ръцете на най-опитната акушерка, почерпка и подаръци за бъдещите и вече родилите майки, в Клиниката по акушерство и гинекология при УМБАЛ - Плевен.

Здраве, благополучие и щастливи бебета пожела на специалистите и бъдещите майки изпълнителният директор на УМБАЛ - Плевен, доц д-р Цветан Луканов, в поздравителен адрес, представен от неговия заместник доц. Александър Вълков. Благодарност за професионализма и пожелание за успехи, поднесе главната сестра на Университетската болница Ивайла Петкова.