Резервисти ще помагат за опазване на сигурността
Резервисти ще помагат за опазване на сигурността / netinfo

С няколко предложения, които започва поетапно да реализира, посрещна новата година плевенското сдружение “Артилерия”. Най-новите идеи на сдружението бяха представени от нейния председател о. р. подполковник Радослав Георгиев.

Със специално предложение до министъра на отбраната и във връзка с по-ефективното използване на казармения район на бившата школа за запасни офицери в Плевен, сдружение “Артилерия” предлага съвместно с Пета механизирана бригада, която е дислоцирана в това поделение, да бъде изграден на територията на бившето ШЗО Национален център за обучение в Гражданска защита и на кадри за нея.

Още за идеята и до къде е стигнала тя чуйте от Радослав Георгиев в звуковия файл.

Идеята на членовете на сдружението е да не натоварват бюджета на общината и да не искат заплащане за дейността си по контрол в заведенията. Те предлагат работата им да бъде овъзмездена като им се дадат определени преференции при ползване на транспорт в общината, например, или пък при посещение в болнично заведение.

А от своя страна при осъществяването на гражданския контрол, патрулиращите офицери ще съобщават на полицията и при евентуална опасност за сбиване или инциденти.