Ресторант Градина Кошарите се подготвя за финала в Пловдив
Ресторант Градина Кошарите се подготвя за финала в Пловдив / archiv.DarikNews

Отборът на "Ресторант Градина Кошарите" е регионалният шампион на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Плевен. На финала той победи "Микеле" с 2:0. Така шампионът на Плевен получи правото да участва в големия финален турнир в Пловдив между 6-8 юли. Момчетата от "Кошарите" ще се борят за титлата и за възможността да спечелят голямата награда на Ариана - демонстративен мач срещу шампиона на България "Лудогорец".

Шампионът на Плевен, "Ресторант Градина Кошарите" има интересна история. В ядрото на тима са играчи на миналогодишния носител на титлата в Плевен - "Даковците". Капитанът Пенко Симеонов разказва, че част от съотборниците му от "Даковците" заиграли от тази година във В група и нямали право да играят в турнира на Ариана. Затова Пенко решил да направи селекция и сформирал нов силен отбор.

"Играхме с „Даковците" и на големия финал във Варна, но там контузиите ни попречиха да се представим по-добре. През тази година привлякохме няколко добри играчи. Даже мисля, че сега сме по-силни и по-добре подготвени, отколкото бяхме миналата година." - добавя двукратният шампион в Ариана Аматьорска Лига в Плевен.

Състезателите в тима на „Кошарите" имат различни професии. Капитанът Пенко Симеонов и още двама негови съотборници са треньори по футбол. Тримата спортисти посещават детските градини в Плевен и учат малките деца на основни футболни умения.

Момчетата от "Ресторант Градина Кошарите" са бивши кадри на местните школи на "Спартак" и "Сторгозия". Тренират заедно два пъти седмично, като очакванията им за големия финален турнир в Пловдив са за достигане до финал.

"Мисля, че тази година сме много добре подготвени, тренираме редовно и даже бих казал, че имам предчувствие за финалите в Пловдив, но нека видим през юли" - коментира капитанът Пенко Симеонов.