Решават проблеми на водоснабдяването и канализацията в Ловешко
Решават проблеми на водоснабдяването и канализацията в Ловешко / netinfo
Осем проекта в пет общини от Ловешка област ще финансира Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Проектите са на обща стойност 3 млн. 171 хил. лв. и са свързани с решаване на проблеми на канализационната и водоснабдителна мрежа.

Финансирани са два колектора на ул. „Христо Ботев” и колектор в Троян на обща стойност 1млн. 17 хил. лв., канализационна мрежа за битови води в Априлци на стойност 689 хил. лв., канализацията на ул. „Бузлуджа” за 195 хил. лв. и водохранилище за 63 хил. лв. Ново допълнително финансиране на канализация получава проект в кв. „Продимчец” в Ловеч за 500 хил. лв.

С 200 хил. лв. ще бъде довършен започнал вече проект за водоснабдяване в село Кирчево. В община Ябланица са финансирани два проекта – вътрешна водоповодна мрежа на село Батулци за 307 хил. лв. и водопровод в село Брестница за 200 хил. лв.

Съдействие за реализирането на проектите са оказали народните представители от Коалиция за България за Ловешка област Янаки Стоилов, Донка Михайлова и Йордан Петков.