Ремонтът на  улиците в Ловешко ще продължи и през летния сезон
Ремонтът на улиците в Ловешко ще продължи и през летния сезон / netinfo

Приключи ремонтът на улиците „Осъмска”, „Трети март” и „Васил Левски в Ловеч, където след попълване на пукнатини и изкърпване са положени два асфалтови пласта.Това съобщи инж. Марин Симеонов, началник-отдел „Инженерни мрежи, инвестиции и екология”. В понеделник ремонтните дейности продължават в участък по ул. „Търговска”. Финансирането на ремонтите е по тристранното споразумение между Министерството на финансите, МРРБ и Община Ловеч и се отнася за шест улици в града. След окончателното приключване на ремонтните дейности по тези улици ще се постави хоризонталната маркировка.

Паралелно с ремонта на улиците тече и изкърпване на дупките в целия град. Ремонтът и изкърпването се извършват от софийска фирма. Вече са отстранени дефектите по улиците „Стара планина”, „Цар Иван Александър” и околовръстната на ж.к. „Младост” за сметка на фирмата-изпълнител. Изкърпването на улиците в града е на стойност 154 000 лв.


Частичен ремонт на улиците предстои през август в почти всички населени места в община Ловеч. Ще се проведат търгове за ремонт на улиците, като средствата за изкърпването са близо 431 000 лв. Ще се направи основен ремонт на три улици в село Слатина за около 200 000 лв. и чрез търг ще се реши изпълнителят. Предстои и ремонт на общинската пътна мрежа за около 271 000 лв.
През летния сезон ще се довърши неасфалтирания участък на ул. „Иван Вазов” в квартал „Гозница”. Основен ремонт предстои и на ул. „Възрожденска”, на която първо ще се подмени водопровода и след това ще се асфалтира. Основен ремонт ще има и по улицата пред СБА.