Ремонтите в ловешките училища приключиха в срок
Ремонтите в ловешките училища приключиха в срок / netinfo
Има готовност за нормално започване на учебната година в Община Ловеч, строително-ремонтните дейности са приключили в голямата си част, съобщи зам.-кметът Пламен Петков. До 10 септември ще приключат и последните ремонти в учебните заведения. Продължават строително-ремонтните дейности само в общежитието на училище „Кирил и Методий” в ловешкия кв. Гозница. Средствата там са по програмата за оптимизация на училищната мрежа.

За капиталови ремонти за училищата и ученическото общежитие в кв. „Здравец” са изразходвани 360416 лева. Отделно са извършени ремонти по приоритети, определени от директорите и със средства от делегираните бюджети.

В Ученическото общежитие е извършен ремонт на санитарните възли, на дограмата, боядисани са стаите. Очаква се до края на годината в това общежитие да бъдат настанени децата, които ще пътуват от закритите училища в селата. През това време ще се довърши ремонта на общежитието на ОУ „Кирил и Методий” в кв. Гозница и то ще поеме пътуващите ученици.

Извършен е основен ремонт на столовата, коридорите и голяма част от класните стаи на училище „Панайот Пипков”. В училище „Васил Левски” са ремонтирани класни стаи, отоплителната инсталация, покрива и част от оградата. В училище „Св. Климент Охридски” са боядисани класните стаи и е ремонтиран покрива. Изцяло е подменена дограмата на училище „Проф. Д. Димов”.

В Природо-математическата гимназия са ремонтирани класните стаи, отоплителната система и спортната площадка. Класните стаи са освежени и са боядисани коридорите на СОУ „Т. Кирков”. В село Александрово са ремонтирани част от класните стаи. В Малиново не е имало ремонтни дейности, но базата е добра и може да приеме ученици, каза Пламен Петков.

Капиталовите и текущи ремонти в детските градини са на обща стойност 213345 лева. Навсякъде са приключили строителните дейности, само в ОДЗ „Слънце” предстои да финализират на 10 септември.

Приключиха ремонтите в детските ясли и те също имат готовност да приемат децата до 3-годишна възраст, информира още зам.-кметът на община Ловеч Пламен Петков. Той посочи, че вложените тази година средства за ремонтни дейности са повече в сравнение с други години.