Ремонтират уличната мрежа в Ловеч и селата
Ремонтират уличната мрежа в Ловеч и селата / dariknews

Община Ловеч започва ремонт на уличната мрежа в града и селата, обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните работи вече е обявена, информират от пресцентъра на администрацията. За Ловеч е предвиден основен ремонт на 15 улици в града, пътища в кварталите, както и на гаровия площад. Ще бъде укрепена пътната конструкция на ул. „Александър Кусев", ще се подмени клапа от канализационното отклонение на бул. „България", ремонтни работи ще има и по двойния дъждоприемник на ул. „Търговска".

В 16 села в общината също предстоят ремонти на улици. Те са Лисец, Славяни, Слатина, Горан, Хлевене, Сливек, Абланица, Пресяка, Малиново, Дъбрава, Деветаки, Йоглав, Брестово, Прелом, Смочан и Изворче. Предвидени са локален ремонт на участъци от уличната настилка, повдигане на ревизионни шахти, полагане на бетон и асфалтобетон, изкърпване на единични дупки в настилката.

Заложените средства за ремонта на уличната мрежа са в размер на 384 хил. лв. Те са по капиталовата програма на община Ловеч. Очакванията са строително-монтажните работи да започнат към август-септември.