Ректорите на медицински университети ще заседават в Трявна
Ректорите на медицински университети ще заседават в Трявна / netinfo

Медицински университет Плевен ще бъде домакин на предстоящото Заседание на ректорите на висшите медицински училища, съобщават от пресслужбата на университета. Заседанието ще се проведе в град Трявна на 4 и 5 септември под ръководството на проф. д-р Григор Горчев, ректор на плевенския Медицински университет и председател на Съвета на Ректорите.

На заседанието ще присъстват Ректорите на медицинските университети в София, Пловдив, Варна и на Медицинския факултет към Тракийски университет Стара Загора. Очаква се гости да бъдат министърът на образованието, младежта и науката - Йорданка Фандъкова, здравният министър д-р Божидар Нанев, председателите на Български лекарски съюз - д-р Цветан Райчинов, и на зъболекарския съюз - д-р Николай Шарков. На междуректорското съвещание ще присъстват и председателите на Комисиите по здравеопазване и образование, както и депутати от 41-вото Народно събрание.

По време на форума ще бъдат обсъдени важни проблеми в сферата на здравното образование. Според проф. Горчев, един от основните проблеми е остарелият модел на подбор на кандидат-студентите.

Срещата ще се проведе в три заседания по дневен ред, предложен от участниците, уточняват от плевенския Медицински университет.