obs lpve4
obs lpve4 / obs - love4
С рекордните седем питания от общински съветници ще започне следващото заседание на местния парламент в Ловеч в четвъртък, 30 ноември, съобщават от там.

В проектодневния ред влиза питане на независимата Цветослава Банева, която поставя няколко въпроса, отнасящи се до парка „Стратеш”, ж.к. „Червен бряг”, шадраваните в центъра на града и източването на язовира в с. Прелом. Колегата й Данчо Заверджиев пък има питане колко второстепенни разпоредители с бюджет и дейности на бюджетна издръжка от бюджета на община Ловеч имат банкови сметки в една конкретна банка.

Доротея Цанкова поставя въпроса кога са назначени директорите на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Художествената галерия, проведени ли са конкурси за длъжностите и ако не, предстоят ли и кога.

Общинските съветници Кирил Гумнеров и Иван Иванов имат отделни питания за умишлено унищожени десетки дървета в с. Славяни. Валентина Янкова се интересува от готовността на община Ловеч за посрещане на зимния сезон.

Последното питане на Минчо Казанджиев е за изплатените средства от община Ловеч на общинската фирма по чистота.

В проектодневния ред на сесията е предвидено още приемане на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските градини на община Ловеч, както и актуализация на капиталовата програма за 2017 г. Ще се разглежда и дофинансиране на двата дома за възрастни хора – „Върбовка” и в Сливек.