Рейнджъри от Плевен отново заминават на мисия в Афганистан
Рейнджъри от Плевен отново заминават на мисия в Афганистан / Дарик Плевен

200 бойци от Пета шипченска механизирана бригада в Плевен ще заминат на поредна мисия в Афганистан, това съобщи командирът на военното подразделение - бригаден генерал Валентин Буров. Подготовката на военнослужещите вече приключва и те ще потеглят към Афганистан в края на януари.

В състава на ротата са включени професионалисти с опит от всичките необходими специалности. Половината от тях са участвали вече в мироопазващи операции в Иран и Афганистан. През следващите шест месеца българските кадрови военни ще изпълняват задачи по охрана на летището в Кабул. Командирът на ротата майор Пламен Горанов за първи път участва в мисия.

По случай откриването на новата учебна 2011-та година в Пета механизирана бригада днес ще се проведе "Ден на отворените врати". За това информират от отдел "Връзки с обществеността" на бригадата. От 10.00 до 12.00 часа на ритуалния плац в бригадата ще бъдат показани съвременни образци въоръжение и бойна техника, използвани от контингентите ни участващи в мисии в Афганистан, като бронирани машини "Хамър", "Мерцедес" и "Гардиан". На тържествения ритуал са поканени ученици от плевенските училища, както и граждани и гости на Плевен.