Регистрирането на листи в ОИК Плевен върви вяло
Регистрирането на листи в ОИК Плевен върви вяло / Sofia Photo Agency

Осем дни остават до крайния срок за регистрация на кандидатските листи за участие в Избори 2011, а в Общинската избирателна комисия в Плевен процесът все още не се е активизирал. Това свое наблюдение сподели пред журналисти днес председателят на комисията Румен Цачев.

От 7 септември до днес документи в ОИК е внесъл инициативен комитет за издигане кандидатурата на Тихомир Георгиев за кмет на село Опанец. Няколко предложения са постъпили и от местна коалиция от партии "Единен народен фронт" за издигане на кандидатури за кметове в няколко села - това са Пелишат, Радишево, Ясен, Буковлък, Върбица, Бохот и Брестовец.

По-рано постъпиха други три предложения за кандидатски листи. Едното е от Българска национално-радикална партия за издигане кандидатурата за кмет на село Радишево на Найден Христов. Второто е от инициативен комитет, който е подал предложение за Стефан Симеонов за независим общински съветник, а третото е за кмет на Община Плевен. То е подадено от партия ВМРО - БНД, която е предложила издигане на кандидатурата на Иван Кюлджийски.