Регионалната преса на 26 септември
Регионалната преса на 26 септември / netinfo
Природата сапуниса и изми улиците – пише днес новият брой на “Посредник”. Пяна по улиците се образува след  дъждовете. Оказва се, че нейният произход е естествен. От РИОСВ Плевен са обяснили, че в плодовете на дивите кестени се съдържат т.нар. сапонини, и когато колите мачкат кестените, от тях се образува и пяна.

6 еднакви цифри в номера на колата – 7 хиляди лева, още едно заглавие от “Посредник” днес. Ако искаш 4 едни и същи цифри на колата, излиза по-евтинко – хиляда лева. И малко интересни факти – само в Плевенско заетите шестцифрени номера са вече 3 – това са номера с шест двойки, шест четворки и шест осмици.

Министерският съвет е взел решение на заседанието си в четвъртък да възстанови работата по хидропроект “Никопол – Турну Мъгуреле”. Проектът е отпреди 30 години и има за цел да свърже с преградна стена през Дунав градовете Никопол и Турну Мъгуреле.

И още няколко заглавия от “Посредник” – за пореден път Кнежа е домакин на фестивала “Златна царевица”; също в Кнежа ще търсят нефт и газ, решението е взето на заседание на правителството вчера; военният министър Николай Цонев е на посещение днес във ВВУБ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия, той ще разгледа базата и ще се запознае с учебния процес.

„Найден Зеленогорски погази решение на общинския съвет”, гласи водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. Общината се самонаписала върху паметника за Независимостта, който беше поставен на 22 септември пред театъра. Повече по темата четете на страница 4 в седмичника. Там ще намерите и най-интересното от отбелязване на 100 години независима България в регионите, в които се разпространява седмичникът.

За измамите с поръчителство и за схемите за източване на пари, можете да се запознаете на страница 3 днес.

Екипна разработка на “BG Север” проследява как пенсионерите от Северна България ще посрещнат празника си 1 октомври и какви са най-големите им проблеми и тегоби, освен безпаричието и самотата.

На 1 октомври се отбелязва още един празник – на музиката. С музикална тематика е водещият материал от страницата за култура, в който ще се запознаете по-подробно с проекта, наречен плевенска опера.

„Пици и домашни мъчат майките на първолаците”, е заглавие от социалната страница 6 на седмичника.

Мистеричната тази седмица страница 11 гласи: „Самозвани „пиявици” и „кърлежи” сквернят храма на окултизма”. Истинските пророци са по-рядко срещани и от бели лястовици, твърди не по-малко мистериозната авторка с псевдоним Паула Лайт.