Регионалната преса днес
Регионалната преса днес / netinfo
Тирове излизат на протест, това е челното заглавие в днешния брой на вестник “Посредник”. От днес до сряда тежките машини от международния транспорт ще излязят по пътищата, за да протестират срешу всокия акциз на горивата. Редом до колонката с цените на горивата на първа страница е поставена и снимка на щастливи абитуриенти, в цветни феерични тоалети, които изобщо не се интересуват от цените на горивата.

За срещата, която се проведе в Плевен между роднините на загиналите във влака София – Кардам и представители на Временната анкетна комисия проучваща обстоятелствата около трагичния инцидент също има материал във вестника. Според председателя на комисията Камен Костадинов няма да има политически чадър над виновните за трагедията. Подробностите четете на страница 3.

За поредната измама на изобретателните търговци от коперативния пазар предупреждават колегите от страниците на вестника. Наглите търговци на пазара мамят клиенти с цени за половин кило. Оглеждайте етикетите – сладките череши нагарчат. Търговският трик тази година е да се обявяват цени не за килог, а за сто грама. Това обаче клиентите го разбират чак когато стигнат до касата, за да плащат.

Подготовката за бала по-трескава, дори от тази за матурите, е заглавие от вестник “Посоки” днес. За учениците от 12 клас денят, който чакат с нетърпение, е балът. Дори треската от матурата и предстоящите кандидатстудентски изпити бледнеят пред емоциите, които владеят бъдещия абитуриент.

Отзвук от жинвотновъдното изложение, което се проведе в Плевен също има в изданието. Има и снимка на най-колоритния участник, това обаче не е някоя порода животно, а овчар, който бе дошъл заедно с част от стадото си цигайски овце от селов Свищовския район. Той бе облечен като за снимка и дори имаше пъхнат в пояса си истински кавал, с който призна, че не може да свири, но е задължителен атрибут за чобаните.

Спортната “Битка на градовете” , в която Плевен се представи достайно, също е намерила място на страниците на Посоки. 16 точки отбеляза отборът ни, с капитан градоначалникът Найден Зеленогорски. Той отбеляза 2 точки в коша. Състезанието беше организирано от ДАМС със съдействието на Община Плевен и Дарик радио.