Референдум на изборите, ако не си отидат монополите
Референдум на изборите, ако не си отидат монополите / archiv.DarikNews

Повече от хиляда недоволни граждани се събраха в 11:00 часа тази неделя на площад "Възраждане" в Плевен, за да изразят недоволството си от високите цени на тока.

Референдум на изборите ако не си отидат монополите
netinfo

"От тук нататък трябва да продължим, докато не изгоним ЧЕЗ, ЕОН и т.н. и няма да се спираме. Дали всеки ден или всяка седмица, ние ще се събираме, ще събираме подписи и няма да спрем, докато не ги изгоним", каза недоволна плевенчанка.
"Ако до изборите те не са си заминали, ние ще искаме референдум едновременно с изборите, на който да кажем "НЕ" на всички монополи и сами да се освободим от тях. Ние сме българи и сме най-твърдата нация", каза жената и припомни думите на покойната Вера Кочовска:..."изчистете духовния си олтар...".

Референдум на изборите ако не си отидат монополите
netinfo

Хората, които се качваха на трибуната призоваваха: "Трябва да спрем да мислим "всеки за себе си" и да разберем, че само, когато сме заедно ще победим всички мутри, лъжци и крадци в тази държава". Да живее България!

Млад мъж се обърна всички младежи, които присъстваха: "Дано следващият път да сме повече и да сме единни и да не се предаваме. България над всичко и България за българите - грабителите вън!!!".

"Не са ни виновни ДЕКЕВР и другите. Виновни сме си ние, българите и докато не последваме нашите комшии гърците с опита им, така ще си теглим само с приказки и цитати!", сподели друг.

Референдум на изборите ако не си отидат монополите
netinfo

Протестният митинг тази неделя е трети поред за изминалата седмица и бележи голям ръст по отношение на хората, които се включиха до сега. На втория протест, който се състоя миналата седмица пред сградата на "ЧЕЗ" присъстваха около 500 души.

Следващият митинг-шествие ще се състои във вторник - 19-ти февруари, когато протестиращите ще се съберат в 17:00 часа отново на площад "Възраждане, след което ще отидат пред сградата на "ЧЕЗ" в Плевен. Тази неделя, протестът се проведе в 35 града в страната.

Сред посочените причини за недоволство на гражданите са фактът, че над 60% от сметката за ток са такси, липсата на либерализиран пазар, договорите са изключително неизгодни и всички нарушения на българското и европейско законодателство се толерират от правителствата в България.
Гражданите настояват за национализация в енергийния сектор на ЕРП-ата. Премахване на всички посредници като НЕК поеме тяхната функция.
Сред исканията е и това за разсекретяване на всички договори в сектор Енергетика и търсене на отговорност на подписалите ги лица.