Разследват зверско двойно убийство в Милковица
Разследват зверско двойно убийство в Милковица / netinfo
Пребито и обесено семейство е открито в ябълкова градина край плевенското село Милковица. Заподозрян за зверството е бившият съпруг на жената. От плевенската полиция и от Окръжна прокуратура потвърдиха за случая. 

Убитите Георги Начев, на 74 години, и живеещата с него на семейни начала в дома му Катя Кръстева, на 52 години, са открити от свой съселянин на 25 август вечерта. Мъжът, който ги е открил, е 70-годишният пастир Дарин Диков. Той извел козите си на паша и към 19.15 часа, на черния път между селата Шияково и Милковица видял каруца с впрегнат кон, заклещил се между дърветата. След като открил двата трупа, мъжът отишъл в близкия стопански двор, откъдето към 20:40 часа телефонирал в РПУ Гулянци. Прокурор Диана Маркова от Окръжна прокуратура Плевен уточни, че има данни за насилствена смърт.

“Двата трупа са били завързани на задните колелета с въжета и овесени на каруцата. Има наранявания от удари по главата, в момента се правят аутопсиите, като вероятно тези удари са причина за смъртта, но като излезе аутопсията, тя ще каже”.

Прокурор Маркова допълни, че единственият заподозрян, който се разпитва в момента пред съдия, е бившият съпруг на Катя – Каролин Диков. Срещу него все още не е повдигнато обвинение, изгражда се алибито му, тъй като той има евентуален мотив за убийството. Между двамата бивши съпрузи са вървели и дела за делба. При необходимост ще бъде извършен следствен експеримент за проверка на твърденията на заподозрения, каза още прокурор Маркова.