Разследват друг случай с изгорено бебе в плевенска болница
Разследват друг случай с изгорено бебе в плевенска болница / dariknews.bg

До края на ноември трябва да приключи допълнителна проверка на Районната здравна инспекция в плевенската частна болница „Авис Медика".

Причината е разпореждане на Районната прокуратура в Плевен за проверка по случай, подобен на този с починалото в Пирогов новородено, което беше откарано там с 10 процента изгаряния, получени в същата болница в Плевен.

Инцидентът е станал през месец март тази година. При подаването на сигнала за случая, майката на бебето обяснила, че детето й е получило 2 процента изгаряне на лявото си краче от спукана грейка с вряла вода в леглото му.

Наблюдаващият прокурор е счел предоставените данни по случая за недостатъчни и за това, на здравните инспектори е възложена втора - допълнителна проверка, която ще приключи до края на месеца.

По случая с починалото новородено в Пирогов беше образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за небрежно изпълнение на служебните задължения, а в „Авис Медика" беше уволнена дисциплинарно д-р Ана Вълкова - дежурен лекар в нощта на инцидента и шеф на отделението по неонатология в болницата.