Разследващ полицай пострада при установяване кражба на кон
Разследващ полицай пострада при установяване кражба на кон / archiv.DarikNews

На 15 май 2013 год. около 18:00 часа от ОДЧ в РУП-Долни Дъбник е изпратен автопатрул за оказване на съдействие на разследващ полицай във връзка с извършване на действия по досъдебно производство, относно извършена кражба на кон, който по данни на собственика на коня се намирал в частен дом в гр.Долни Дъбник.

При отиване на място, 16 годишен младеж е извършил непристойни действия, и е нанесъл удар с ръка в областта на дясната част на ребрата на служител на полицията, изпълняващ служебните си задължения. В следствие на удара служителят е повален на земята. При задържането на младежа, същият е оказал съпротива.

Полицейският служител е приведен в ЦСМП-Плевен, където е прегледан и е установено, че има натъртвания в областта на ребрата.
Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 325, ал.2 от НК.

Още две неотложни производства са образувани срещу мъж и жена от къщата, където е бил открит коня, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.

21-годишен мъж от гр.Долни Дъбник, противозаконно попречил на орган на властта - разследващ полицай, да изпълни задълженията си, свързани с провеждане на процесуално-следствени действия по досъдебно производство, а пък 21-годишна жена се е включила, като извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение кам обществото, като деянието по своята същност се отличава с изключителен цинизъм и дързост - отправени обидни думи, псувни и закани по отношение на служители на МВР, осъществяващи задълженията си по служба.

И по двата случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Плевен.