Разрешителните за таксита ще важат за година
Разрешителните за таксита ще важат за година / netinfo

Срокът на валидност на издаваните от кмета на общината разрешения за извършване на таксиметров превоз става една календарна година, вместо досегашните две. Това решение взе на последната си сесия Общинският съвет в Плевен.

Това е във връзка с изменение в наредбата за таксиметров превоз на пътници, която регламентира изискването на предния десен калник и на задната страна на автомобила да има трайно залепен водоустойчив светлоотразителен стикер, защитен с холограма по образец. На стикера трябва да е посочен номерът на разрешението, издадено от кмета на съответната община, валиден за съответната година, като изменението на наредбата влиза в сила от 7 юни 2008 год.

Таксата за издаване на разрешение за таксиметров превоз е 20 лв., а цената за два броя водоустойчиви светлоотразителни стикери, защитени с холограма, е 15 лева, определиха плевенските общински съветници.

Всички таксиметрови автомобили, извършващи дейност на територията на Община Плевен, с валидни разрешителни до 31 декември 2008 год. ще бъдат служебно пререгистрирани, като заплатят разходите по изработка на новите стикери.