Разпродават имуществото на Плама чрез търг
Разпродават имуществото на Плама чрез търг / netinfo

На 16 февруари ще бъдат проведени първите търгове за разпродажба на имуществото на Нова Плама АД. Това съобщи говорителят на плевенски Окръжен съд съдия Силвия Кръстева.

Постъпили са общо 5 обявления за продажба във връзка с постановлението на съда по несъстоятелността, което разрешава на синдиците да започнат осребряване на имуществото на рафинерията. Всичките 5 търга са насрочени за 16 февруари, но в различни часове.

Книжата за търговете могат да бъдат получени в администрацията на Нова Плама АД в индустриалната зона в Плевен. Оглед на базата и всички вещи, обявени за продажба, може да се извършва всеки работен ден до 15 февруари, след предварителна заявка по телефона. За участие в наддаването се внася задатък в размер на 10% от първоначалната оценка.

Предложенията за цена се подават заедно с квитанцията за внесен задатък, в запечатан плик, в деня на продажбата. Веднага след изтичане на срока за представяне на предложенията, синдиците ще обявят наддавателните суми за съответната вещ в присъствието на наддавачите.

След постъпването на средства, синдиците ще могат да започнат и първите сметки за разпределение към кредиторите. Според закона за реда на вземанията първо трябва да бъдат обезпечени банките - кредиторки, след това трябва да бъдат платени разноските по несъстоятелност и на трето място задълженията към работниците.