Разкриха жестоко убийство на 63-годишна  жена
Разкриха жестоко убийство на 63-годишна жена / archiv.DarikNews

На 22 февруари 2013 г. около 10:05 часа в УП Летница при РУП Ловеч е получен сигнал от служител на "Социален патронаж" гр. Летница за това, че от 18.02.2013 г. 63-годишна жена от гр. Летница не е посещавала кухнята за получаване на храна.

При посещение на адреса от служители на УП-Летница при РУП-Ловеч в една от стаите е намерена починала жена, отговаряща на описанието, положена на диван с вързани ръце и видими следи от борба и петна от кръв. Местопроизшествието е запазено. На място е извършен оглед, по време на който са намерени и иззети веществени доказателства, дактилоскопични следи, биологичен материал и други следи имащи отношение към извършеното престъпление.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан криминално проявен 17-годишен от гр. Летница - извършител на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП-Ловеч. Извършени са необходимите процесуалнo-следствени действия, претърсване и изземване в жилището, обитавано от извършителя, при които са намерени вещи и предмети, имащи отношение към делото.

Същият е направил пълни самопризнания пред защитник като е разказал подробно за механизма на извършеното престъпление, привлечен е в качеството си на обвиняем и му е постановена постоянна мярка "Задържане под стража" за срок от 72 часа.

Преведен е в ОЗ "Следствени арести" гр. Ловеч. По случая продължава работа РУП Ловеч.