Разкриха малък крадец, извършил поредица от грабежи
Разкриха малък крадец, извършил поредица от грабежи / archive.dariknews

На 7 август в РУП Долни Дъбник е получен сигнал затова, че след демонтиране на две стъкла на прозорец от частна къща в село Петърница са откраднати 4 лева и хранителни продукти. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК.

От проведените бързи оперативни действия е установен извършителят - 12-годишен от същото село. Детето има две криминални прояви за престъпления по чл. 194 и чл. 216 от Наказателния кодекс и не е осъждано. Доведено е в полицията, където е направило пълни самопризнания.

От проведените допълнителни издирвателни мероприятия е установено, че  е съпричастно към извършването на още 6 взломни кражби на дребни суми пари, един щик - нож, един сигнален пистолет и хранителни продукти на територията на селото за периода от 11 април 2013 година до 7 август 2013 г. Първото престъпление е извършено на 11 април, когато момчето е откраднало гьозове от печка на твърдо гориво, метални пружини от легла и домакинска посуда.
На 2 юли чрез взломяване на врати на друг дом е откраднало 10 яйца, 10 лева и хранителни продукти. На 30 юли е откраднало газово-сигнален пистолет и сумата от 3 лева. На 31 юли е извършило три кражби - първо е задигнало щик-нож и 15 яйца, после е открадлано 16 лева, и най-накрая е откраднало 3 килограма домати и грозде.

Сигналният пистолет и щик-ножът са намерени и са предадени с протокол за доброволно предаване. Работа продължават служители при РУП Долни Дъбник.