Разкриха два дневни центъра - за деца и за възрастни с увреждания
Разкриха два дневни центъра - за деца и за възрастни с увреждания / netinfo

Дневният център за деца и младежи с физически и интелектуални затруднения беше закрит с решение от последното заседание на съветниците в Общински съвет Плевен. Центърът е с капацитет 30 места и 14 души персонал.

Местните старейшини решиха на негово място да бъдат разкрити други два дневни центъра - за деца с увреждания и за възрастни хора с увреждания. Децата ще могат да ползват базата на първия етаж на сградата на ул. "Цар Самуил" № 55 в Плевен като капацитетът ще е 12 места. За малчуганите ще се грижат шест души персонал.

Според решението на Общинския съвет, от 1 август на втория етаж на сградата пък се разкрива Дневен център за възрастни хора с увреждания с капацитет 18 места и осем души персонал.

В друга точка от дневния ред на последната сесия, старейшините гласуваха намаляване с една бройка на числеността на персонала на Общински домашен социален патронаж Плевен. За сметка на това, числеността на персонала на Център за социална рехабилитация и интеграция се увеличи от началото на месеца с един човек.