Разкриха бруталното убийство в Угърчин
Разкриха бруталното убийство в Угърчин / netinfo

Полицията в Ловеч разкри тежкото убийство на 74-годишната Цана Кинтова, извършено в Угърчин на 11 януари. Това съобщи говорителят на ОД на МВР-Ловеч Габриела Стоянова. Убийците са 16-годишният Шейтан Лилов, 15-годишният Ангел Михайлов и 28-годишния Борислав Шейтанов.

Подробностите от полицейското разследване сочат, че убийството е извършено по особено жесток начин и преднамерено. Вечерта на 10 януари тримата младежи разбили хранителен магазин в Угърчин, от където откраднали алкохол.

Към 1 ч. през нощта взели 30-сантиметрова брадва и отишли в дома на възрастната жена. Подмамили бабата навън под предлог, че за 5 лв. ще й продадат чувал с царевица. След като излязла, пияните младежи се нахвърлили върху нея и започнали да я удрят с тъпото на брадвата, докато издъхнала.

От къщата на убитата са откраднали два мобилни телефона, електрическа машинка за подстригване и 45 лв., след което избягали. След време убийците се върнали да търсят още пари, но така и не открили. Късно снощи младежите са направили пълни самопризнания и са показали на полицията мястото, където са изхвърлили оръжието на убийството.

Тримата са задържани за 72 часа, като се очаква утре съдът да постанови постоянна мярка за задържане.

Убийците са криминално проявени, срещу тях е имало и други досъдебни производства.