Разкриха банда непълнолетни престъпници
Разкриха банда непълнолетни престъпници / netinfo

Плевенските полицаи са заловили непълнолетни младежи, ограбили две жени, съобщават от ОДП Плевен. Разследването на криминалистите започнало на 12 ноември, след регистрирана жалба за извършен грабеж на улица в комплекс „Дружба” в Плевен.

Същият ден около 18 часа 58-годишна жена била нападната от непознати младежи през жилищен блок. След като я повалили на земята чрез физическа сила те отнели дамската й чанта, в която имало 6 000 лева, два мобилни телефона, 30 грама златни накити и кредитна карта.

След организирани полицейски действия е установена самоличността на грабителите единият на 20, а другият на 17 години от Плевен. Непосредствено след престъплението около 18:15 часа младежите заедно с две непълнолетни момичета са изтеглили 450 лева от картата, намерена в задигната чанта.

Мобилните апарати са открити у извършителите, иззети са и се съхраняват в полицията. Продължава издирването на парите и златните накити. Двамата нападатели са задържани за 24 часа. Допълнителна проверка изяснила, че срещу всеки от тях има заведен заявителски материал за кражби. Момичетата от групата не са криминално проявени.

Разследването на криминалистите установило, че четиримата са извършили и друг грабеж в Плевен. На 11 ноември около 18:30 часа те са пресрещнали 33-годишна в квартал “Дружба” и са издърпали дамската й чанта. В чантата имало 20 лева, лични документи и дебитна карта.

С непълнолетните извършители работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая. Образувано е досъдебно производство.