Разглеждат оферти за ремонт на читалища в Ловешко
Разглеждат оферти за ремонт на читалища в Ловешко / DarikNews

42 оферти се състезават за извършване на строително-монтажни и ремонтни работи по проект "Реконструкция, обновяване и оборудване на читалища в община Ловеч". Това стана ясно при проведената открита процедура по Закона за обществените поръчки с решение на кмета Минчо Казанджиев.

Пред представители на участниците Комисията отвори  плик А за установяване пълнотата на офертите. На 1 февруари тя ще продължи работа си за разглеждане на офертите по същество. Процедурата е във връзка с реализацията на проект "Реконструкция, обновяване и оборудване на читалища в община Ловеч" по Оперативна програма "Регионално развитие". Финасирането е по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".

Проектът предвижда ремонтни дейности в 3 читалища на територията на общината - в ловешкия кв. "Продимчец" и читалищата в селата Баховица и Лисец, които имат дългогодишни традиции в читалищното дело.