Ралица Добрева участва в 9-то заседание на Националната стратегическа референтна рамка
Ралица Добрева участва в 9-то заседание на Националната стратегическа референтна рамка / obl.admin

Областният управител на Плевен Ралица Добрева ще присъства на Деветото заседание на Националната стратегическа референтна рамка, което ще се състои на 11 декември .2014г. в София. Заседанието ще бъде открито от Томислав Дончев - заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика и председател на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и Аурелио Сесилио - началник отдел "Румъния, България, Малта" в Генералната дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

Предвижда се представяне на Годишния доклад за изпълнение на Националната стратегическа референтна рамка за 2013 година. Ще бъде дискутирано и изпълнението на Оперативните програми / „Транспорт", „Околна среда", „Регионално развитие", „Конкурентоспособност на българската икономика", „Развитие на човешките ресурси", „Административен капацитет", „Техническа помощ"/в края на 2014 година, както и стратегията за следващата 2015 година.

По време на заседанието представител на Националното сдружение на Общините в РБ ще коментира приключването на период 2007-2013 през погледа на бенефициентите. Заместник - министърът на финансите ще даде повече информация за финансовото изпълнение на Оперативните програми. Директорът на Дирекция „Регистър и мониторинг на обществените поръчки" при Агенцията за обществени поръчки ще представи Националната стратегия за развитие на сектор обществени поръчки в България за периода 2014-2020г.