Работна среща по проект срещу дрогата се проведе с плевенско участие
Работна среща по проект срещу дрогата се проведе с плевенско участие / снимка: Помощно училище Плевен

На работна среща по проекта „Заедно срещу дрогата" на плевенското Помощно училище беше в Турция Петя Марчева, психолог на училището и координатор на проекта. Това е станало по покана на Халил Кахраман, зам.-директор на турското специално училище „Бакъркьой Ешилкьой" в Истанбул.

В специално писмо директорът на Помощното училище Милен Наков е изказал благодарност към Исмет Илмаз, директор на „Бакъркьой Ешилкьой", за ефективната съвместна работа по проекта и особено за международната инициатива „Всички заедно за един по-добър свят". По време на гостуването в Турция е посетено и специалното училище „Казъм Беяз". Директорът му Ахмет Салих Денизчи е изразил своята съпричастност към проблема с наркоманиите и желание за бъдещо сътрудничество. Визитата в южната ни съседка е завършила с посещение на частен образователно-рехабилитационен център "Юзел Иедитепе ъшък". Директорката му Тюлай Демирчи е споделила интересни факти и постижения в обучението на децата със специални образователни потребности в центъра.

Помощното училище в Плевен работи по проекта „Заедно срещу дрогата" за втора поредна година. Благодарение на съвместните усилия от страна на Областния съвет по наркотични вещества Плевен, Общинския Превантивно-информационен център по зависимости Плевен, ученици, родители, специалисти, общественост и лидерите доброволци, са реализирани редица успешни инициативи в областта на превенцията на зависимости сред подрастващите в Плевен, Турция, Испания и Армения.