4u4uliga
4u4uliga / dg chuchuliga
В ДГ "Чучулига" гр. Плевен стартира "Работилница за родители". Интерес проявиха близо 20 майки и татковци на деца до 6 годишна възраст, посещаващи градината. Работилницата се провежда по програмата "Да пораснем заедно" на УНИЦЕФ. Водещи са Иваничка Мусова - културолог и експерт обучител по комуникативни умения и Валентин Минков - Училищен психолог и експерт по превенция на зависимости.
Двамата са обучители по програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ, която прилагат от 7 години на територията на цялата област.
Загрижени за благополучието на децата си, за създаването на благоприятна за развитието им домашна среда, за възможностите да подпомогнат развитието на потенциала им, родителите с любопитство и желание подеха дискусия още на първата среща.
Работилницата е творческа среда за дискусии, ролеви игри, кратки беседи, презентации и споделяне на личен опит, и неизбежно ще повлияе на участниците в усилията им да са отговорни и подкрепящи родители. Програмата обхваща 14 основни теми, които ще бъдат разгледани на срещи по веднъж седмично в уютната среда на детска градина "Чучулига с любезното домакинство на целия персонал.