Р.Петков: След избора за членство в ЕС, националният интерес на България е да запази отношенията си с Русия
Р.Петков: След избора за членство в ЕС, националният интерес на България е да запази отношенията си с Русия / abv.pleven

След осъзнатия избор на България за членство в ЕС, националният ни интерес е да запазим отношенията си с Русия. Това заяви пред руски медии Румен Петков.

„Това означава силно и динамично развитие на туристическия сектор. Абсурд е на Световната туристическа борса в Москва ние, като държава, да отсъстваме. Още повече, че приходите от туризъм формират 16 процента от Брутния вътрешен продукт/БВП/. България трябва да се бори за връщането на нашата селскостопанска продукция на руските пазари, трябва да се борим за развитие на културните взаимоотношения между двете държави.

Не е нормално почти целия ЕС да участва в Панаир на книгата в Москва и българския щанд да е празен. Нашият национален интерес предполага бързото рестартиране на „АЕЦ-Белене". Шестте държави-членки на ЕС и Русия да започнат изграждането на Южен поток, защото за България тези два проекта са гаранция за енергийната ни сигурност, инструмент за положително влияние на цените на ток и газ.

Южен поток е гарантиран приход годишно в размер на повече от 300 млн. евро", заяви водачът на листата на АБВ в 15-ти МИР - Плевен Румен Петков. По-късно той поднесе цветя и се поклони пред Паметника на гренадирите в Москва, посветен на боевете край Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!