Р.Петков подари на децата от дома в Тотлебен книги и билети за Night jump
Р.Петков подари на децата от дома в Тотлебен книги и билети за Night jump / archive.dariknews

По повод предстоящия празник на народния будител, Областният председател на БСП-Плевен Румен Петков и кметът на община Пордим Илиян Александров подариха на дома за деца "Младен Антонов" в селото 65 тома с историческо и литературно съдържание.

"Ние имаме традиции да даряваме книги в областта, за да създаваме условия, децата да се докоснат до най-доброто от българската литература, история и всичко онова, което е съпътствало развитието на българщината", каза Петков.

Освен книгите, Румен Петков подари на децата и картина от колекцията на БЧК , която е нарисувана от момиче в Афганистан. Картината се нарича "Дом" и е нарисувана за участие в дарителска акция миналата седмица по повод 135-та годишнина на организацията.

РПетков подари на децата от дома в Тотлебен книги и билети за "Night jump"
netinfo

Картината се казва "Къщи" и е олицетворение на това, което детето няма, но силно желае - истински дом.
Румен Петков подчерта, че "ние освен себе си трябва да учим и децата си на солидарност, за да сме част от света, към който всички искаме да принадлежим".

Сред подарените книги е "Под игото" на Иван Вазов, четиритомника на Димитър Талев, "Забравената война" - за събитията, свързани с участието на България във войната 1912 - 1913 година, както и биографична книга, свързана с първия мандат на бившия президент Георги Първанов.

За състава за естрадни песни в дома, Румен Петков подари песнопойка с песни на един от най-големите български певци - Емил Димитров като даде заявка при следващо гостуване, децата да са научили поне една песен на легендарния плевенчанин.

РПетков подари на децата от дома в Тотлебен книги и билети за "Night jump"
netinfo

Румен Петков и кметът на град Пордим раздадоха на децата от дома и 30 билета за предстоящото вече традиционно мотоциклетно състезание в зала, което тази година се очаква да бъде и най интересното в света. Състезанието ще се проведе в зала "Армеец" на 14 декември и така 30 от децата ще могат да посетят на живо това невероятно атрактивно шоу, което тази година се очаква да бъде гледано от 1,5 млрд. телевизионни зрители в цял свят. А за тези, които не успеят ще бъде направен видеозапис, който ще може да гледат в дома.