Р.Петков: Моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима. Спасението е в АБВ
Р.Петков: Моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима. Спасението е в АБВ / dariknews

Лидерите на БСП и ДПС мълчат от години, включително и за това по какъв начин се вземат решенията за управлението на държавата. Това поражда обществено напрежение и понижава доверието на хората. В резултат, задкулисието стана, едва ли не, нормален начин на поведение.

Това заяви в ефира на bTV членът на инициативната група на АБВ Румен Петков. "От доста време аз, президентът Георги Първанов и Ивайло Калфин говорим, че ДПС се облича в много повече власт, отколкото определя изборният резултат на тази партия, а председателят на социалистите се направи, че го е разбрал едва вчера. Когато вървиш толкова много след събитията, не може да очакваш добър знак от страна на гласоподавателите", посочи Петков.

По думите му, за пореден път хората от „Позитано" се опитват да избегнат действителен анализ на поредното изборно поражение на БСП. "Ръководството на социалистите не иска, и няма да признае, че излъга избирателите и за това, че ще премахне плоския данък, че ще строи „Белене", и че ще предприеме ефективни мерки за борба с безработицата", добави още Румен Петков. Той е категоричен, че моралната криза в ръководството на БСП е трудно преодолима и спасението за всички, които вярват в лявата идея, е АБВ.

Пряк резултат от немощта на „Позитано", според Петков, е и слабостта и неефективността на правителството. Ръководството на държавата продължава да допуска нелепи кадрови назначения в бордовете на редица държавни фирми, където партийни функционери, зайцевъди и изкуствоведи заемат директорски позиции в сектори, като енергетика и авиация, посочи той.