Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / archiv.DarikNews

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, със заледени участъци, като пътните служби ги обработват и опесъчават.
Пътната настилка на автомагистралите „Люлин", „Тракия", „Хемус" и „Марица" е суха. Ограничения на скоростта е въведена в тунел „Траянови врата" на автомагистрала „Тракия", а тунел „Витиня" на автомагистрала „Хемус" се извършва ремонт на осветлението до 2 март.
Остават затворени за всички моторни превозни средства проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишки и Троян-Кърнаре, а Дюлински за товарни автомобили.
Забранено е движението на товарни автомобили над 10 тона през прохода Вратник, Шипка, Петрохан, по пътя Пясъчево - Калугерово и над 20 тона - през Айтоски проход.
Всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета в проходите Превала, Пампорово и Рожен и по пътя Велинград - Сърница - Бардуче, Белово-Юндола и Ракитово - Цигов чарк - местността Превала.
Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Сатовча-Доспат, Борино-Тешел, Сърница-Доспат и Соколовци-Момчиловци-Баните.
Затворен е пътят Долни Главанак - Малки Воден поради скъсано мостово съоръжение.