Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / netinfo

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервал от -5 до 8 градуса. Времето над страната е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите Русе, Добрич, Плевен, Бургас, Сливен и на „Петрохан".
Дъжд превалява в районите на Кърджали, Хасково, Малко Търново. Слаб сняг вали в област Смолян и в районите на Котел, „Родопите" и проход „Предела".

Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават.

Проходите „Златишки", „Твърдишки", ,, Върбишки" и „Троянски" са затворени, а „Дюлински", „Айтоски", „Вратник" и „Шипка" е забранено е движението на МПС над 10 т. За прохода „Петрохан" е забранено движението на МПС над 10 т, а товарните да се движат без ремаркета и полуремаркета, през „Превала", „Пампорово" и „Рожен" всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Автомагистрала „Тракия" е суха, на места с мокра пътна настилка. Тунел "Траянови врата"-дясна тръба посока София-Пловдив- няма осветление поради повреда в ел. инсталацията- ограничена скорост до 50 км/ч. Поради множество дупки и извършване на ремонтни дейности от п.в. Церово до п.в. Гелеменово - за двете платна е въведено ограничение на скоростта до 100 км/час.

АМ „Хемус": суха пътна настилка. От 27.02. до 02.03.2012 г. ще бъде извършван ремонт на осветлението последователно в дясната и лявата тръби на тунел „Витиня". Ремонтът ще се извършва в светлата част на денонощието.

АМ „Марица": мокра пътна настилка.
АМ „Люлин": мокра пътна настилка. Във връзка с изграждане на външно функционално осветление на п.в. "Софийски околовръстен път" /км 0+000/ и на п.в. „Даскалово" /км 18+400/, е въведена временна организация на движението от 23.02.2012 г. до 30.04.2012 г.