Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / netinfo

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".
Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, само на места мокри, а по високите и усойни места има заледени участъци, обработени и опесъчени. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в районите на Гоце Делчев, Перник, Радомир, Костинброд и Богров и до 100 метра в районите на Севлиево, Ихтиман, Стара Загора.
Затворени за движение остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки за целия зимен сезон, а Троян-Кърнаре и Дюлински е затворен за товарни автомобили.
В сила са следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и над 20 тона - през Айтоски проход, а товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Пампорово, Превала, по пътя Пещера-Батак-Доспат, Белово-Юндола, Ракитово-Цигов чарк, Велинград-Сърница и Велинград-Юндола; товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и Вратник и по пътя Девин-Михалково; забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево-Друмево.