Пътната обстановка в страната
Пътната обстановка в страната / archiv.DarikNews

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщават от Изпълнителна агенция Пътища и центъра за информация при направление Пътна полиция.  
Пътните настилки в по-голямата част от страната са предимно сухи, с мокри пътни участъци. По високите и усойни места има заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават. 
Пътната настилка на АМ-те Люлин, Тракия, Хемус е частично мокра, а АМ Марица е суха. 
Във връзка с извършване на строително - монтажни работи до 23-ти декември между 10-ти и 19-ти км на АМ Люлин, за времето от 08:00 - 17:00ч. ще бъде въведена временна организация на движението и в двете посоки. 
Временна организация на движението е въведена и на АМ Марица от км.97-ми до км.99-ти.

Засилен е трафикът на ГКПП-Калотина и Капитан Андреево.

Гранична полиция препоръчва на пътуващите да използват и ГКПП - Лесово. По пътя Бургас - Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. 
Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево" - ГКПП „Калотина" са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево. 
Система „на едно спиране" функционира на ГКПП „Промахон" на българо-гръцката граница.