Пътищата са проходими при зимни условия
Пътищата са проходими при зимни условия / Sofia Photo Agency

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са сухи, на места мокри, а по високите и усойни места заледени.

Пътната настилка на АМ „Тракия" и „Марица" е суха, а на АМ „Хемус" е мокра в участъка на Софийска област. Поради мъгла е намалена видимостта до 20 метра в района на тунел „Ечемишка", до 50 метра в района на Разград и Лозница и до 100 метра в област Видин, Велико Търново и в района на Камен.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки. Проходите Дюлински и Троян -Кърнаре са затворени за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС:

Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Вратник и по пътищата Батак - Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличане - Пелатиково. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан и Вратник, и над 20 тона през Айтоски проход.