Първо състезание по любителски offroad организират в Тетевенско
Първо състезание по любителски offroad организират в Тетевенско / netinfo

Първо състезание по любителски offroad тип “траял” – затворено трасе с препятствия - ще се проведе на 26 и 27 септември в тетевенското село Гложене, съобщават от пресцентъра на община Тетевен. Стартът е в 10.30 часа на мото-пистата в местността Кука. Организатори са сдружение Авто-мото клуб “Рейсинг мания Х-Тетевен” и Община Тетевен.

Състезанието ще се проведе с добре подготвени джипове 4 х 4. Трасето е с дължина километър и половина и има 5-6 естествени и изкуствено направени препятствия. Регламентът включва преодоляване на препятствията за най-кратко време. Съдийски екип от 10 души с главен съдия Милен Абрашев ще следи за спазване на правилата на спортната надпревара.

Заявки за участие са подали 45 екипажа от цялата страна. Средната възраст на участниците е 30 години. Интерес към състезанието проявяват мъже и жени. От Тетевен са се регистрирали 6 участници. Ловешка област ще бъде представена и от състезатели от Троян и Априлци. Останалите състезатели са от София, Пловдив, Велико Търново, Самоков, Кнежа, Сухин дол и др.

Наградният фонд за първите три места е от 1 200 лева. За първо място са предвидени 600 лева, за 2-ро място – 400 лева и за 3-то място - 200 лева. Наградите на Община Тетевен са за жена-състезател, за най-млад участник и за най-атрактивен състезател.

Надпреварата се провежда за първи път с тенденция да стане традиционна.