jazz
jazz / obshtina pleven
В края на тази седмица - петък събота и неделя, Плевен ще бъде домакин на първото издание на международния "Есен джаз фест".
Участници в него ще бъдат Теодосий Спасов & Иван Шопов с проекта си InFusion, Борис Ковач (Boris Kovac) & New Ritual Quartet (Нови Сад, Войводина), ню-джаз / електро-джаз формациите NOCKTERN, The Bedlam Club &Surbahar Live Band и квартетът на Венци Благоев със солист Милица Гладнишка (Милица Гладнишка Official).

Концертите ще са в парка на Регионалния исторически музей в Плевен всеки ден от 19:30 и 21:00 ч., а в неделя и от 11:00 часа сутринта с "Джаз за деца".

Входът е свободен!

Откриването на "Есен Джаз фест" е на 29 септември - петък от 19:30 часа.
В първата вечер ще свири българско-френската формация Noktern, която е на границата между дарк-джаза, съвременната класика, електронната музика и още поне няколко жанра от бъдещето.

Формацията е създадена от пианиста Стоимен Стоянов, който е представял музиката на Nocktern във вариант соло и квартет на една сцена със световни имена като Kayo Dot (САЩ), Eyot (Сърбия) и 2henning (Швейцария). В Плевен формацията пристига в класически състав - Стоимен Стоянов - клавишни, Лоран Пеш (Франция) - контрабас, Иван Андреев - барабани и новото попълнение Християна Иванова, която наследи Шарл Гиро като цигулар в групата.