Първи стъпки в предприемачеството правят безработни от Луковит
Първи стъпки в предприемачеството правят безработни от Луковит / netinfo

30 безработни от Роман и Луковит ще се включат в обученията на проект „Виртуален бизнес инкубатор”, това съобщиха координаторите на проекта в община Луковит.

Обученията започват на 30 и 31 януари, когато безработните ще научат какво е да си предприемач, как се започва бизнес, каква дейност да извършва фирмата, как се подбира персонал и как се регистрира фирма. Лектори ще бъдат експерти по маркетинг и предприемачество, адвокат и счетоводител.

В следващи семинари ще се предложи информация за финансиране на бизнеса по европейски програми и фондове, ще се представят банки и микрофинансиращи институции. В рамките на проекта в офиса, който е открит в Луковит в сградата на читалище “Съзнание”, ще консултират външни експерти – специалисти в областта на правото, счетоводството, финансирането, малък и среден бизнес, консултанти по разработване и управление на проекти.

По проекта ще бъдат подготвени документите и ще бъдат регистрирани фирми на петима безработни, заявили намерение да стартират собствен бизнес. Проектът е с продължителност 8 месеца, финансиран е от Агенцията по заетостта и Световната банка.