Първенецът на Ловешката езикова с почетна грамота от кмета
Първенецът на Ловешката езикова с почетна грамота от кмета / lovech.press

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев връчи почетната грамота на града на първенеца на випуск 2013 на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I", съобщиха от пресцентъра на общината. Пълният отличник Иван Евтимов получи наградата си по време на тържествената церемония в училището за връчване на дипломите за завършено средно образование. Зрелостникът е удостоен с почетната грамота със заповед на кмета за показани отлични резултати в учебния процес, за успешно завършване на средното образование, за спечелени призови места в национални състезания и за издигане престижа на града. Най-добрият ученик получи още подарък с един от символите на Ловеч - картина на Бароковите къщи.

Иван благодари на кмета Казанджиев за оказаната чест, благодари на учителите си за всеотдайността им, помогнала за неговия успех, благодари на ръководството на училището, подкрепяло го в извънкласните дейности. Доскорошният дванадесетокласник пожела на своите съученици да открият пътя си в живота.

Успешен старт в живота пожела на зрелостниците и градоначалникът. Той ги поздрави за високите резултати от държавните зрелостни изпити (от 177 ученици 118 са с оценка отличен) и изрази убеденост, че те никога няма да забравят Езиковата - гимназията, в която влизат най-добрите деца, и че винаги ще помагат на любимото училище, както са го правили поколения преди тях. Казанджиев връчи дипломите за завършено средно образование на учениците от 12 „а" клас, чийто класен ръководител Диана Стефанова за пръв път изпраща зрелостници.

Благодарност за упоритостта и трудолюбието към завършилите отправи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Райко Райков, който пожела много дръзки мечти на младите хора.

„Когато навремето ви пожелах да сте най-добрите, не очаквах, че наистина ще бъдете най-добрите. Благодаря ви за петте години, в които градихте историята на училището" - с тези думи към абитуриентите се обърна директорът на Езиковата Радослав Хитов.

Снимка: Пресцентър на община Ловеч