Провериха готовността за аварийно-спасителни дейности в ловешко училище
Провериха готовността за аварийно-спасителни дейности в ловешко училище / obshtina.lovech

Готовността си за аварийно-спасителни действия провериха в Професионалната гимназия по механоелектротехника служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението", представители на доброволното формирование на община Ловеч и БЧК. Те проиграха в училището кризисна ситуация - възникнало земетресение с последващ пожар.

Школският звънец би тревога, ученици и учители започнаха да напускат сградата, за минути пристигнаха два пожарни автомобила и един на БЧК. Веднага бяха разпънати шлангови линии за водоснабдяване и гасене, автомеханичната стълба бе разгъната до покрива на сградата, за да спаси избягали от огнената стихия хора. Оказа се, че има трима пострадали от задимената среда и други трима, ранени от паднали върху им строителни конструкции. Веднага им бе оказана първа долекарска помощ от доброволците на БЧК. Свалени бяха от покрива евакуиралите се там двама от персонала, които също получиха долекарска помощ.
С това акцията приключи благополучно.

Това съвместно занятие бе част от инициативите в Ловеч, посветени на Международния ден на доброволеца. То бе наблюдавано от зам.-кмета Венцислав Христов, който поздрави участниците, и по-специално доброволците от общината, за бързата и адекватна реакция по време на „бедствието".

Накрая професионалните пожарникари демонстрираха техническите възможности на техниката си пред учениците.