Протестиращи блокираха изхода на Ловеч за Троян
Протестиращи блокираха изхода на Ловеч за Троян / dariknews.bg

Протестиращите срещу монополите в Ловеч блокираха изхода за Троян и спряха движението за около час. Тяхното намерение бе да блокират главния път Троян - Плевен, но полицията не ги допусна до там. До сблъсъци не се стигна.

Протестиращите тръгнаха от сборния си пункт пред СОУ „Св. Климент Охридски" в 12 ч. Групата недоволни бе видимо по-малка, отколкото на първия протест на 17 февруари, когато въпреки лошото време се стекоха повече от 3000 човека. Сега по пешеходната зона преминаха около 1000 ловчалии. Много от тях вееха българското знаме, лозунгите, които се виждаха, гласяха: „Обединението прави силата", „Един народ - една борба", „Това не е протест, това е процес" и др.

Протестиращи блокираха изхода на Ловеч за Троян
netinfo

Протестиращите се спряха на площада до областната администрация, за да изпеят българския химн, след което се запътиха към центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Полицейски кордон обаче ги спря на трийсетина метра от офиса. След няколкоминутно чудене и скандирания „Мафия" групата пое към изхода на Ловеч за Троян. С тях се движеха и полицейски шефове, начело с началника на РУП Светослав Съев.

На изхода на Ловеч (на стотина метра от главния път Троян - Плевен) отново чакаше кордон от униформени и шествието не бе пропуснато по-нататък.

Протестиращи блокираха изхода на Ловеч за Троян
netinfo

Част от протестиращите насядаха на асфалта и започнаха да скандират „Донесете ни палатките, тука ще стоим!". Протестиращи и полицаи бяха на пътя около час, след което шествието пое обратно към града, за да се изкачи до паметника на Васил Левски. За Стратеш обаче ентусиастите бяха твърде оредели.

В Ловеч няма никакво разединение между протестиращите, всички сме против високите сметки за ток и против монополите изобщо, декларира организаторът на протестите Христо Марков.