Проф. Стойков и още близо 30 кметове от ГЕРБ се срещнаха в Брюксел с Жозеф Дол
Проф. Стойков и още близо 30 кметове от ГЕРБ се срещнаха в Брюксел с Жозеф Дол / gerb.pleven

Благодарим за непрекъснатата подкрепа на ЕНП и гарантираме, че ГЕРБ ще сме първа политическа сила на местните избори през октомври. Това заяви председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред председателя на Европейската народна партия/ЕНП/ Жозеф Дол, който се срещна с 30 български кметове от ГЕРБ, сред които и кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Срещата се проведе в централата на ЕНП в Брюксел.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол заяви, че кметовете са най-важните хора за една партия и когато те са близо до хората и работят прозрачно могат да се спечелят всички избори. „ЕНП Ви подкрепя, винаги сме близо до Вас. Това, което виждам, че се прави в големите градове, и особено в София доказва, защо е важно ГЕРБ да управлява в големите градове и в цялата страна. Вие променяте България. Ако сте си свършили работата добре, ако сте работили за проблемите на хората и сте били винаги близо до гражданите, хората ще оценят Вашата работа. Хората критикуват кметовете, но накрая оценяват и работата им. Затова кметовете са основата на партията и ГЕРБ доказва това през последните години", коментира Жозеф Дол пред кметовете от ГЕРБ. Председателят на ЕНП им пожела добри резултати на 25-ти октомври и да спечелят изборите.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че кметовете от партията, заедно с техните администрации, са работили по всички възможни европейски проекти, за да могат българските общини да се възползват от европейската солидарност. „Няма кмет от ГЕРБ, който да не работи по европейските програми. Нашите кметове кандидатстват по всички възможни проекти, за да повишаваме непрекъснато стандарта на живот на българските граждани във всички региони на страната. Затова ще положим всички усилия и на изборите през октомври да спечелим максимален брой кметове и общински съветници от ГЕРБ", каза още Цветанов.

Кметът на Бургас Димитър Николов също заяви, че кметовете от ГЕРБ дават всичко от себе си за промяната на облика на българските градове и села. „ Изнесохме на гърба си много тежка работа, защото осъзнаваме високата отговорност, която носим и защото хората са ни гласували своето доверие. Успехите на България и на ГЕРБ са резултат и от работата на кметовете от ГЕРБ", допълни Николов.

В края на срещата Цветан Цветанов подари на председателя на ЕНП Жозеф Дол реплика от Летнишкото съкровище от името на кметовете от ГЕРБ.