Проект Разбираема България ще разясняват и в Плевен
Проект Разбираема България ще разясняват и в Плевен / netinfo

Работна среща с представители на Министерството на държавната администрация и административната реформа и на Института за български език при БАН ще се проведе в Плевен по проекта “Разбираема България”.

Проектът е разработен през 2006 година и цели да се уеднакви изписването с латински букви на българските имена, населени места, географски и културно-исторически обекти. На срещата в Плевен, която ще се проведе на 10 юли, ще бъдат представени целите на инициативата. В програмата е предвидена и дискусия с участниците, поканени са да присъстват кметовете на всички общини на територията на област Плевен, представители на общинските съвети, главните редактори на регионалните медии, директори и служители в училищата, музеите, туристическите фирми, държавни и общински предприятия, културни институти.

Информация за състоянието на сайтовете на общините и териториалните звена на централните администрации в област Плевен ще представи областният управител Цветко Цветков и експерти от областна администрацията.

Работната среща започва в 11.00 часа в зала “Плевен”.