Продължава обезопасяването на сграда в центъра
Продължава обезопасяването на сграда в центъра / снимка: Люба Нинова

Втори ден продължава акцията по отстраняване на опасните плочи от фасадата на сградата, в която се помещават централата на СДС Плевен, Регионалния инспекторат по образование, както и десетки офиси на фирми. Зданието се намира на ъгъла на улиците "Цар Симеон" и "Димитър Константинов".

За Дарик зам.-кметът на Община Плевен инж. Огнян Цанев уточни, че ще бъдат махнати всички плочки, които са започнали дори малко да се отлепват от стената, за да се избегнат бъдещи инциденти. В сряда следобед няколко от тежките фасадни облицовки се отлепиха от силния вятър и паднаха, нямаше пострадали хора като по чудо. Инж. Цанев допълни, че след тези действия ще бъде направен и ремонт на покрива на сградата.

Продължава обезопасяването на сграда в центъра
netinfo

За да се свалят опасните плочи, които са на голяма височина, днес беше ползвана специализирана техника на Районната противопожарна служба. С ограничителни ленти беше отцепен голям периметър около мястото, а движението допълнително се контролираше и от полицейски служители.

Продължава обезопасяването на сграда в центъра
netinfo

По-голямата част от сградата е собственост на Жилфонд, а последният етаж е закупен от фирма Геопланпроект Плевен, уточниха от пресцентъра на общинската администрация.