Приключи регистрацията в ОИК-Плевен на кандидатите за кметове и съветници
Приключи регистрацията в ОИК-Плевен на кандидатите за кметове и съветници / dariknews.archive

След изтичането на срока за регистриране на кандидати за кмет на община, кмет на кметство и общински съветници от партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за общински съветници и кметове, и национален референдум на 25 октомври 2015 г., към 17.00 ч. на 22 септември 2015 г., в ОИК Плевен са регистрирани общо:

12 кандидати за кмет на община, двама от които са издигнати от местна коалиция. 82-ма са кандидатите за кмет на кметство, от които 30 кандидата от местни коалиции и 3 издигнати от инициативни комитети.
446 са кандидатите за общински съветници в 29 кандидатски листи. От тях 91 кандидата са издигнати от местни коалиции и двама от инициативни комитети.
До момента в ОИК-Плевен не са подавани жалби, информираха от там.

От ОИК-Плевен уточниха, че всички кандидатстващи партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за общински съветници и кметове, и национален референдум на 25 октомври 2015 г. са отразени в съответните регистри и са публикувани и достъпни на интернет страницата на Общинската избирателна комисия - Плевен, на адрес : http://oik1524.cik.bg.